PROGRAM PREDŠKOLE

Program predškole namjenjen je djeci koja ne pohađaju vrtić, a u godini su pred polazak u školu (školski obveznici).

Pravilnikom o sadržaju i trajanju programa predškole, a na temelju članka 15. stavka 5. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (»Narodne novine«, broj 10/1997., 107/2007. i 94/2013.),  program predškole od 05. rujna 2014. postaje OBAVEZAN za sve školske obveznike koji ne pohađaju vrtić.

Program predškole je besplatan za školske obveznike koji ga pohađaju, a sredstva za provedbu programa osiguravaju se iz proračuna Grada Samobora te iz državnog proračuna.

Roditelj prijavljuje dijete za program predškole u tajništvu vrtića tijekom kolovoza i rujna. Zahtjev za upis djeteta u program predškole možete skinuti s naše web stranice ili ga podignuti u centralnom objektu na adresi Gustava Krkleca 2.

Program u pravilu počinje početkom listopada, a grupe se formiraju obzirom na mjesto stanovanja, obzirom na upisno područje i ovisno o broju djece.

Cilj  programa je cjelovito poticanje razvoja, očekivanih sposobnosti i vještina djece u dobi od 6 do 7 godina, s naglaskom na socio-emocionalni aspekt razvoja.
Broj skupina i broj djece u skupini ovisi o broju polaznika predškole koji je svake godine promjenjiv. Provodi se u tri objekta , centralnom Krklecova , područnom objektu u Mlinskoj i područnom objektu Bregana.Provode ga stručno osposobljene osobe.